Voor 22:00 besteld,
zaterdag in huis*
Klantenservice 070 - 358 50 64
Werkdagen van 9:00 tot 22:00
Za: 9:00 tot 17:00 / Zo: 10:00 tot 18:00

hollandsnieuwe nummerbehoud

Indien u overstapt naar een hollandsnieuwe abonnement is nummerbehoud mogelijk onder de volgende voorwaarden.

  • De verplichte contracttermijn bij uw huidige provider moet binnen twee maanden voorbij zijn.
  • Uw telefoonnummer mag nog niet gedeactiveerd zijn en is nog minimaal 15 dagen actief op het moment dat GSMwijzer.nl het contract ontvangt.
  • U komt van een andere provider dan hollandsnieuwe.

Procedure

1) U vraagt in het bestelformulier van GSMwijzer.nl nummerbehoud aan; u ontvangt een contract voor een nieuw hollandsnieuwe abonnement per email en post, wat u ingevuld dient terug te sturen. In het contract vult u de volgende nummerbehoud gegevens in:

  • te behouden 06-nummer
  • oude provider
  • simkaartnummer van de oude provider
  • eventueel de opzegdatum indien u het contract zelf heeft opgezegd (voor meer informatie zie punt 3.1)

2) U vult dit formulier in en stuurt het terug naar GSMwijzer.nl (retourenvelop wordt meegeleverd).

3) Hollandsnieuwe zegt het oude abonnement op met inachtneming van de opzegtermijn. Let op: bij de meeste providers is dit één maand voor abonnees (vanaf 1 juli 2009) en drie maanden voor zakelijke klanten, voor prepaid bellers geldt geen opzegtermijn (uw nummer zal binnen 14 dagen worden overgezet).

  • Als het contract reeds is opgezegd voor een datum eerder dan een maand, dan is het in verband met het nummerbehoud van belang dat deze opzegging ongedaan wordt gemaakt. Op het moment dat het abonnement wordt aangesloten duurt het bij hollandsnieuwe namelijk een maand voordat het nummer geporteerd is.

5) Hollandsnieuwe vraagt bij uw oude provider een datum aan waarop het nummer wordt overgezet naar hollandsnieuwe; vanaf deze datum gaat uw nieuwe hollandsnieuwe abonnement in; vanaf deze datum kunt u niet meer bellen met uw oude abonnement of prepaid aansluiting

6) Mocht blijken dat u nog niet contractsvrij bent, dan wordt u door hollandsnieuwe aangesloten met een nieuw telefoonnummer. In dat geval dien u uw oude abonnement zelf op te zeggen. Dit is alleen van toepassing als uw nummer nog niet vrij is om mee te nemen (de einddatum ligt nog te ver in de toekomst en valt buiten de termijn van twee maanden).

Belangrijk

  • Nadat de aanvraag door hollandsnieuwe is goedgekeurd, ontvangt u van GSMwijzer.nl een nieuwe hollandsnieuwe simkaart met een tijdelijk mobiel nummer. Indien er gebruik gemaakt wordt van dit tijdelijke mobiele nummer, start uw contracttermijn vanaf die datum. De datum dat uw te behouden nummer overgezet wordt blijft ongewijzigd. Wilt u geen gebruik maken van het tijdelijke nummer, dan hoeft u niets te doen. U kunt de nieuwe simkaart gebruiken vanaf de datum dat het te behouden nummer wordt overgezet.

  • Nummerbehoud vanaf een bestaand hollandsnieuwe abonnement is alleen mogelijk in de vorm van een contractverlenging. De prijzen bij een verlenging kunnen verschillen.

U kunt, nadat de hollandsnieuwe simkaart is ontvangen, de status van uw nummerbehoud checken op uw persoonlijke pagina van hollandsnieuwe.