Voor 22:00 besteld,
zaterdag in huis*
Klantenservice 070 - 358 50 64
Werkdagen van 9:00 tot 22:00
Za: 9:00 tot 17:00 / Zo: 10:00 tot 18:00
Home»Hi
Hi_150x80

Hi wordt KPN

Hi wordt vanaf 1 mei KPN. De wensen van Hi- en KPN-klanten zijn steeds meer naar elkaar toegegroeid, helemaal sinds de komst van 4G. Zij willen altijd en overal online zijn, zonder bundelstress. Dit kan nu zowel bij Hi als bij KPN. Daarom gaat Hi verder onder de naam KPN.

Klik hier voor het aanbod van KPN.

Geen ToestelLease


Bij deze abonnementen is geen sprake van ToestelLease. Als u een Hi abonnement afsluit, dan wordt het toestel direct van u.

Hi abonnement aanbiedingen: TOP 3 populairste acties van dit moment

Hi SIM only aanbiedingen: TOP 3 populairste acties van dit moment

Hi abonnement

Op deze pagina vind je alle informatie over abonnementen en aanbiedingen van Hi.

Hi ToestelLease

Hi heeft als eerste provider in Nederland gekozen voor een constructie waarbij je een toestel least (huurt). Op deze manier heb je de mogelijkheid om bij een 1-jarig abonnement al te kiezen voor de nieuwste Smartphone (o.a. Apple iPhone 4S, Samsung Galaxy S3 of HTC One X), zonder dat je vooraf een bedrag hoeft bij te betalen. Aan het einde van je contract kun je het toestel inleveren, omruilen of overnemen.

Hi SIM only

Een belangrijk onderdeel van de abonnementen die Hi aanbiedt, zijn zogenaamde SIM only abonnementen. Bij een Hi SIM only abonnement ontvangt u geen voordelig of gratis GSM toestel, maar ontvangt u een extra hoge korting op de abonnementskosten. Een SIM only abonnement is dus de ideale oplossing voor mensen die reeds over een goed werkend toestel beschikken en graag extra voordelig willen bellen. Op de volgende pagina vind je het Hi SIM only abonnement. Een breed overzicht van alle SIM only aanbiedingen vind je op deze pagina

Hi nummerbehoud

Het behouden van jouw huidige nummer (nummerbehoud) bij een overstap naar Hi is mogelijk, en dit kost u niets extra. Het maakt daarbij niet uit of u op dit moment bij de andere provider met een abonnement of prepaid belt. Ook als je momenteel een Hi prepaid kaart hebt kan je zonder problemen je huidige nummer meenemen. Je oude abonnement of prepaid nummer moet altijd nog wel actief zijn. Nummerbehoud vanaf een bestaand Hi abonnement is alleen mogelijk in de vorm van een contractverlenging. De prijzen bij een contractverlenging kunnen helaas afwijken van de prijzen bij een nieuw Hi abonnement.

Procedure Hi nummerbehoud

1) Plaats een bestelling op onze website en vul daarbij de gevraagde velden in het bestelformulier in:

  • te behouden 06-nummer
  • oude provider
  • simkaartnummer van de oude provider
  • eventueel de opzegdatum indien je het contract zelf hebt opgezegd (stuur de bevestiging met deze einddatum van de oude provider ook mee). Wanneer je zelf hebt opgezegd dient de aanvraag drie weken voor het einde van het oude contract bij Mobiel.nl binnen te zijn.

2) Hi zegt jouw oude abonnement of prepaid op met inachtneming van de opzegtermijn. Let op: bij de meeste providers is dit één maand voor abonnees (vanaf 1 juli 2009), en drie maanden voor zakelijke klanten, voor prepaid bellers geldt geen opzegtermijn. Jouw oude provider wordt alleen stopgezet, indien nummerbehoud is goedgekeurd. Je ontvangt van Hi bericht, zodra nummerbehoud is goedgekeurd/afgewezen.

3) Mobiel.nl vraagt voor jou nummerbehoud aan bij Hi. Hi dient bij jouw oude provider een verzoek in om het mobiele nummer vrij te geven en over te zetten naar Hi. Je nieuwe Hi abonnement wordt niet direct geactiveerd maar gaat pas van start op het moment van overzetting van jouw huidige mobiele nummer.

De nieuwe Hi simkaart die je van Mobiel.nl ontvangt kun je wel meteen gebruiken met een tijdelijk mobiel nummer dat door Hi aan de simkaart is gekoppeld. Let op: jouw abonnement is nog niet actief en aan dit tijdelijke nummer zit nu nog een 0 Euro abonnement. Als je gaat bellen, SMS'en of internetten met het tijdelijke nummer betaal je een hoog buiten de bundel tarief.

Binnen ongeveer 15 werkdagen na ontvangst van je nieuwe simkaart ontvang je bericht van Hi op welke datum jouw huidige mobiele nummer wordt overgezet op de nieuwe Hi simkaart. Indien er toch nog aanvullende gegevens bij Hi nodig zijn, word je hier ook van op de hoogte gehouden.

Hi nummerbehoud is gratis. Indien je overstapt van een KPN of Hi prepaid kaart ontvang je geen nieuwe simkaart. Jouw bestaande prepaid simkaart wordt omgezet naar een KPN (Hi) abonnement.

Hi contractverlenging

Als je al een Hi, KPN of MTV Mobile abonnement hebt en je wilt graag met behoud van je huidige nummer van een aanbieding profiteren dan is dat mogelijk. Dit heet een contractverlenging, of ook wel: contractvernieuwing. Het is geen probleem om over te stappen op een hogere of lagere bundel, of een andere abonnementsvorm. Voorwaarde is wel dat je contracttermijn binnen nu en 2 (KPN/MTV Mobile) of 4 (Hi) maanden afloopt.

Een contractverlenging heeft de volgende voordelen:

  • Je betaalt geen aansluitkosten
  • Je behoudt automatisch je huidige mobiele nummer
  • Je behoudt je huidige simkaart

De abonnementsvorm verandert direct; de abonnementsduur wordt pas verlengd aan het einde van je huidige abonnement. Je profiteert dus direct van de nieuwe voorwaarden en prijs.

Bijvoorbeeld:
Je hebt een abonnement met een einddatum van 01-06-2011 en wil bij ons een nieuw 1-jarig abonnement aanvragen van Hi , KPN of MTV Mobile.

Wij kunnen dan vanaf 01-04-2011 een verlenging van je abonnement aanvragen. Het nieuw aangevraagde abonnement gaat dan direct in (per 01-04-2011). De duur van het abonnement wordt echter verlengd vanaf 01-06-2011 en heeft dus een looptijd tot en met 01-06-2012.

De ingangsdatum is niet alleen van invloed op je belbundel, maar is ook van invloed op je nieuwe SMS bundel en/of databundel. Hi, KPN of MTV Mobile bevestigt de definitieve ingangsdatum van je nieuwe abonnementsvorm en de ingangsdatum van je contract.

Waar vind ik het Hi contractverlengingsaanbod? Bovenaan deze pagina zie je blok staan met alle abonnementsvormen. Klik op de tab 'Contractverlenging' om de betreffende aanbiedingen/abonnementsvormen te bekijken.

Hi abonnement opzeggen

Als je je aflopende Hi abonnement niet wenst te verlengen maar wilt stopzetten, dan kan je de volgende dingen doen:

1) Wil je met nummerbehoud overstappen naar een andere operator: de opzegging wordt automatisch in orde gemaakt wanneer je een nieuw abonnement met nummerbehoud aanvraagt. Je hoeft dan dus niet apart een opzegging te doen bij Hi. Let wel op dat pas een goedgekeurde nummerbehoud aanvraag de bevestiging van je opzegging is.

2) Je wilt het Hi abonnement gewoon beëindigen, en niet overstappen met nummerbehoud naar een ander abonnement. In dat geval volstaat het om contact op te nemen met de Hi klantenservice. Je kan daar telefonisch de opzegging doorgeven, een brief schrijven is dus niet nodig. Hou rekening met de één maand opzegtermijn, en vanzelfsprekend moet wel altijd het lopende contract worden uitgediend.